• Textová podstrana

    • Potvrdenie od lekára, ktoré treba priniesť potvrdený na zápis do MŠ

       

      • Ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, k prihláške dokladajú prílohu Písomné vyhlásenie.
         
      • Ak zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou, druhý zákonný zástupca dokladá k prihláške prílohu Čestné vyhlásenie.

       

       

      Podmienky prijímania detí na predprimárne

       vzdelávanie pre školský rok 2024/2025

       

      Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy upravuje § 59  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“) a vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole v znení neskorších predpisov (ďalej len „vyhláška o materskej škole“).

      Termín zápisu :

      Zápis do MŠ Studienka sa uskutoční  15. mája 2024 (streda) od 6.30 hod. 16.30 hod. 2024 . Na zápis prídu obidvaja zákonní zástupcovia i s dieťaťom, prinesú si so sebou prihlášku, tí, ktorí majú v papierovej forme, elektronickú si vytlačíme,  potvrdenie od lekára, občiansky preukaz, rodný list dieťaťa, kartičku poistenca dieťaťa.

       Žiadosti sa budú prijímať len v stanovenom termíne.

      Spôsob podávania žiadostí : 

      Elektronicky: zákonný zástupca vyplní elektronickú žiadosť na stránke www.msstudienka.edupage.org  (v časti elektronická prihláška ),  kde treba nahrať i rodný list dieťaťa. Elektronické vypisovanie žiadosti bude spustené  od 15. apríla 2024.

      Na tej istej stránke si môžete stiahnuť i potvrdenie od lekára, ktoré treba priniesť potvrdené na zápis 15. mája 2024. 

      Osobne: zákonný zástupca si príde pre prihlášku i s potvrdením od lekára osobne do MŠ od 15. apríla 2024. Prihlášku musia mať podpísanú obidvaja zákonní zástupcovia.

       

      Podmienky prijímania zo zákona:

      • Na predprimárne vzdelávanie v materskej škole (MŠ) sa všeobecne prijíma dieťa od troch rokov veku.
      • Prednostne sa podľa § 59 ods. 2 školského zákona budú prijímať deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné.

       

      Ostatné podmienky prijatia:

      V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do MŠ po prijatí všetkých detí, pre ktoré bude od školského roku 2024/2025 predprimárne vzdelávanie, budú na základe žiadosti zákonného zástupcu/zástupcu zariadenia do naplnenia kapacity MŠ Studienka prednostne prijímané deti:

      • deti, ktoré dovŕšia do 31.8.2024 vek 5 rokov
      • deti, ktoré nedovŕšia do 31.8.2024 vek 5 rokov a zákonný zástupca žiada o prijatie na povinné predprimárne vzdelávanie od šk. roku 2024/2025, pričom predloží so žiadosťou aj písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast
      • deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky
      • deti , ktorých súrodenci budú pokračovať v predprimárnom vzdelávaní aj v šk. roku 2024/2025
      • deti, ktoré majú trvalý pobyt v obci a  doposiaľ nie sú prijaté do inej MŠ,
      • deti, ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné (dieťa nemá plienky a cumlík, nepije z fľaše, samostatne sa naje lyžicou, napije  sa z pohára, používa WC, umýva si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa).
      • deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky
      • deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky od 1. septembra 2024 do 31. marca 2025. Deti sa prijímajú len v mesiaci september a január, podľa naplnenia kapacity MŠ.

      Písomné rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí dieťaťa do MŠ, v súlade s platnou legislatívou, oznámi riaditeľ ZŠ s MŠ Studienka zákonným zástupcom dieťaťa najneskôr do 12. júna 2024.